Noví zamestnanci v automobilovom sektore môžu byť aj cudzinci

21.09.2015 Bratislava

Bratislava 21. septembra (TASR) - Automobilové závody sústavne hľadajú nových zamestnancov. Najväčší dopyt je po manažéroch logistiky, inžinieroch kvality a operátoroch výroby. Z prieskumu pracovného portálu Ajobs.eu, ktorý sa zameriava na segment automobilového priemyslu, tiež vyplýva, že automobilky s ohlásením nového závodu pri Nitre siahnu aj po zamestnancoch zo zahraničia.

Automobilový priemysel v SR zamestnáva okolo 200.000 ľudí a generuje 9 % zamestnanosti. Zväz automobilového priemyslu SR odhaduje približne tristo subdodávateľských firiem v rámci automotive segmentu.

"V našej databáze máme uchádzačov o prácu nielen zo Slovenska. Už teraz cítime zvýšený záujem Maďarov a Čechov, ale i Bulharov o pozície v automobilovom sektore na Slovensku," priblížila Zuzana Kvočeková z Ajobs.eu.

Migrácia v rámci slovenského pracovného trhu je podľa nej vďaka práci v automobilových závodoch v okolí diaľnic D1 a D2 výrazná, ohlásenie príchodu nového automobilového závodu Jaguar Land Rover ju ešte viac podporí.
 

Vyberte región